Nejlepší nápoje pro letní osvěžení

Zatímco zima je ve znamení horkého čaje s medem, grogu, nebo svařáku, v létě přicházejí na řadu ledové nápoje. Limonády, sirupy, nebo chladivé koktejly si nejlépe vychutnáte u bazénu, na balkoně, nebo na zahradním lehátku. Které jsou ty nejlepší, a jaké jsou jejich další výhody?

ovocné koktejly

Mojito

Mojito ve formě alkoholického, ale i nealkoholického nápoje k létu zkrátka patří. Limetka a máta jsou to pravé osvěžení, a v kombinaci s ledem, třtinovým cukrem, výbornou sodovkou a možná i kapkou bílého rumu jsou potěšením pro všechny mlsné jazýčky.

Vychlazené limonády

Ovocné i bylinkové limonády není v létě nikdy dost. Domácí limonády si s radostí objednáváme v kavárnách, ale připravujeme si je i doma. K létu neodmyslitelně patří například bezová limonáda, kterou můžete připravit s pomocí domácího bezového sirupu, nebo si ji zakoupit spolu se spoustou dalšího letního osvěžení na e-shopu Koldokol, kde je nabízena pouze v bio kvalitě, tudíž je chutí srovnatelná s tou domácí. Pro gurmány se však nabízí velké množství chutí, mezi nimiž bodují i limonády levandulové, mátové, nebo třeba i pampeliškové. Nejlépe chutnají ve sklenici s ledem a plátky citrónu.

ledový nápoj

Ledový čaj

Pro milovníky čaje se přímo nabízí letní varianta v podobě ledového čaje. Pokud nepatříte k fanouškům přeslazených, rádoby ledových čajů, které obchodní řetězce nabízejí v pet lahvích, není to problém. Nejsnazší možností je koupě ledového čaje v sáčcích, který funguje podobně jako běžný pytlíkový čaj, ale s tím rozdílem, že jej stačí zalít ledovou vodou. Můžete také uvařit běžný čaj, nechat jej vychladnout, a pak dát na nějakou dobu do lednice. Další možností je nechat vyluhovat bylinky, či sušené ovoce ve studené vodě, nebo si udělat čajové kostky ledu, které jen přidáte do sklenice s vodou.

Ovocné mošty

Pro mlsouny jsou tu pak výborné ovocné mošty, které si můžete sami připravit doma. Pokud na to však nemáte čas, neb ose vám zkrátka jen nechce, opět je nakoupíte v bio kvalitě na e-shopu Koldokol. Na výběr je například jablečný mošt s rybízem, s malinou, nebo třeba s rakytníkem.